Naslovnica VIJESTI INFO IKRAR DOVA ZA HADŽIJE PROUČENA I U VOGOŠĆI

IKRAR DOVA ZA HADŽIJE PROUČENA I U VOGOŠĆI

608

U Islamskom centru u Vogošći proučena je Ikrar odnosno hadžijska dova za 35 budućih hadžija sa područja džemata  Vogošća koji će ove godine posjetiti sveta mjesta u Meki i Medini. Učenju Ikrar dove prethodila je svečana ceremonija tokom koje je hor polaznika mekteba izveo nekoliko ilahija a prisutnima su se obratili Muslija ef. Čeliković, imam džemata Vogošća i hafiz  Kenan ef. Musić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice  Sarajevo.

Vogošćanska džamija je odzvanjala tekbirima a prisutni nisu mogli sakriti emocije i suze radosnice jer ispraćaju rodbinu i prijatelje na mjesta za kojima svaki iskreni vjernik žudi. Među ovogodišnjim hadžijama je i osamnaestogodišnji Muhamed Mehmedović koji će hadž obaviti zajedno sa majkom.

U poznatoj vogošćanskoj porodici Sulejmani posebno je veselje, na hadž će ove godine Emir koji to čini za umrlog oca Ćamila, njegova supruga Asmira i sestra Zulbija Cikotić.

„Danas našim hadžijama činimo Ikrar dovu i želimo da im ovaj put bude olakšan i da, uz Allahovu pomoć, lijepo odu i lijepo se vrate, te da im dove budu kabul.” – kazao je na kraju jučerašnje ceremonije  Muslija ef. Čeliković.   Nakon vjerskog dijela budući hodočasnici su džematlije počastili zajedničkim ručkom i kafom.