Naslovnica VIJESTI INFO HARIS ĆUTAHIJA: OPĆINSKA ZAHVALNICA JE I POTVRDA MOG RADA

HARIS ĆUTAHIJA: OPĆINSKA ZAHVALNICA JE I POTVRDA MOG RADA

108

Tridesetšestogodišnji  Vogošćanin Haris Ćutahija, magistar politologije  jedan je od ovogodišnjih dobitnika Zahvalnice Općine Vogošća, priznanja koje se dodjeljuje pojedincima i kolektivima  koji su svojim radom i djelovanjem značajno doprinijeli  napretku i  pozitivnoj promociji ugleda općine Vogošća.  Haris je duže od petnaest godina aktivan učesnik javnog i političkog života naše općine, radeći prvenstveno na razvoju civilnog društva kroz različite komisije, udruženja, sport i tako redom.

Posljednjih nekoliko godina Haris Ćutahija je obnašao ili obnaša funkciju predsjednika, savjetnika predsjednika ili sekretara  Paneuropske  unije BiH te na i taj način u najboljem svjetlu predstavlja svoju općinu.

Njegovom zaslugom Vogošća je prije godinu dana bila centar svijeta,  mjesto na kojem su se okupili mladih ljudi iz različitih država koji su učestvovali na međunarodnoj konferenciji.

Svaka nominacija i nagrada je potvrda da je rad prepoznat.  Njihova  težina leži u tome što u konačnici predstavljaju odgovornost, obavezu i podstrek  da nastavim ono što radim već godinama“, kazao je na kraju našeg razgovora dobitnik ovogodišnje Zahvalnice Općine Vogošća Haris Ćutahija.