Naslovnica VIJESTI INFO GIMNASTIČARKE OLIMPA USPJEŠNO PRIVODE SEZONU KRAJU

GIMNASTIČARKE OLIMPA USPJEŠNO PRIVODE SEZONU KRAJU

171

Školska godina je gotova a prije kraja sportske sezone gimnastičarke „Olimpa“ iz Vogošće pune svoje vitrine novim odličjima sa takmičenja. Prije nekoliko dana učestvovali su na dva međunarodna turnira u ritmičkoj gimnastici od kojih je jedan održan u Sarajevu a drugi u Nici u Francuskoj.
Na „Željo kupu“ u Sarajevu mlađe takmičarke, predvođene pomoćnim trenericama Unom Ovčinom i Hanom Kahriman predstavile su se u grupnim i individualnim vježbama. U najmlađem „baby“ uzrastu 13 „lavica“ osvojile su dva prva mjesta u grupnim vježbama sa loptama. U pojedinačnoj konkurenciji do zlatne medalje stigle su Esma Kožljak, Irma Čomaga i Nejra Kožljak dok su Ajna Softić, Medina Mujdžić i Lejla Kujraković osvojile srebrna odličja.

Na „5. Soll de Azzur“ u Nici, u konkurenciji 11 država, GK „Olimp“ iz Vogošće predstavljale su tri takmičarke koje su još jednom potvrdile da njihovi prethodni uspjesi nisu slučajnost. Anida Malagić u konkurenciji juniorki osvojila je 3.mjesto u višeboju i proglašena je za Miss elegancije Turnira. Iman Hasanović osvojila je srebrnu medalju dok je seniorka Sara Bejdić u ukupnom poretku višeboja osvojila prvo mjesto. Osmodnevni boravak u Francuskoj upotpunjen je obilaskom Kana, Monaka Monte Karla i Verone.

Do zasluženog odmora mladim Vogošćankama ostalo je još učešće na Internacionalnom kupu u Haskovu (Bugarska) gdje će GK Olimp predstavljati pet gimnastičarki.