Naslovnica VIJESTI INFO ZNAČAJAN JE BROJ PORODICA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA U KS KOJE SU...

ZNAČAJAN JE BROJ PORODICA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA U KS KOJE SU STAMBENO ZBRINUTE

303

Posebna pažnja u našoj lokalnoj zajednici poklanja se čuvanju sjećanja na period odbrane od agresije BiH. S tim u vezi boračka udruženja realizuju niz projekata među kojima su i oni vezani za obilježavanje važnih datuma iz tog perioda. Za odbranu svoje domovine brojni su oni koji su dali svoje živote.

Udruženje porodica šehida i poginulih boraca Općine Vogošća značajna je podrška porodicama u rješavanju problema sa kojima se susreću a to su stambeno zbrinjavanje, školovanje djece i liječenje, te zapošljavanje.

Za ostvarivanje prava stambenog zbrinjavanja porodica šehida i poginulih boraca utvrđeni su uslovi i precizirana dokumentacija. Kako su pojasnili iz Udruženja, više je načina rješavanja stambenog pitanja nakon završetkla agresije na našu zemlju, između ostalog na području Vogošće tri su lokacije na kojima su izgrađene stambene jedinice za porodice boračke populacije.

Značajan broj porodica šehida i poginulih boraca u KS stabeno je zbrinut dodjelom stana u vlasništvo i u naselju Rosulje koje se nalazi u Vogošći.

Još uvijek postoji mogućnost za stambenim zbrinjavanjem porodica šehida i poginulih boraca pod određenim uslovima, kazali su u Udruženju, a za bilo kakve informacije na raspolaganju su onima koji ispunjavaju uslove za to.