Naslovnica VIJESTI INFO VOZAČI OPREZ: U SEMIZOVCU POSTAVLJEN RADAR

VOZAČI OPREZ: U SEMIZOVCU POSTAVLJEN RADAR

856

Kako je navedeno u zvaničnom saopćenju MUP-a KS, odjeljenja za videonadzor Sektora uniformisane policije, a koje je medijima proslijeđeno prije izvjesnog vremena, za postavljanje novih stacioniranih radara komisija je usvojila šest lokacija kao opravdane, od kojih je jedna u Semizovcu.  Radar je postavljan uz M-18 preko puta OŠ „Porodice ef. Ramić“ čime je sigurnost učesnika u saobraćaju, prvenstveno djece podignuta na veći stepen.

“Na zahtjev Savjeta MZ podnešena je inicijativa Općinskom vijeću Vogošća za postavljanjem radara. Konačno je riješena i veoma smo zadovoljni. Nadamo se da će usporiti nesavjesne vozače i da će pješaci, posebno djeca biti sigurniji.” -rekao je između ostalog Nermin Rizvo, sekretar NZ Semizovac.

Takođe u ovoj MZ planirano je postavljanje još jednog radara, takođe  uz  M-18 i to u Poturovićima.  Odjeljenje za videonadzor je za naredni period planiralo proširenje analitičkih kamera “Sparta“, koje uključuje nabavku 34 analitičke kamere. Ove kamere snimaju i registraciju, te detektuju da li je vozilo registrovano,  jedna takva kamera postavljena je također u Semizovcu. Do 2025. godine optičkom mrežom će se povezati  164 raskrsnice u Kantonu Sarajevo što će  imati veliki značaj za uspostavu mreže savremenog videonadzora.