Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI VATROGASCI OBILJEŽILI 43 GODINE USPJEŠNOG RADA I POSTOJANJA

VOGOŠĆANSKI VATROGASCI OBILJEŽILI 43 GODINE USPJEŠNOG RADA I POSTOJANJA

248

Članovi Vatrogasnog društva “Vogošća“ okupili su se danas u velikoj općinskoj kako bi sa svojim gostima obilježili godišnjicu svog osnivanja. Ovo društvo je prvobitno osnovano 1977.godine da bi početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu prestalo sa radom. Rad su obnovili 2014.godine i od tada imaju značajnu ulogu u sistemu zaštite i spašavanja na području općine Vogošća.

U rekapitulaciji do sada urađenog podsjetili su na dosadašnje rezultate, ali i na teškoće sa kojima su se susreli pa su iskoristili priliku da se uruče zahvalnice institucijama i pojedincima uz čiju su pomoć te poteškoće prevazilazili.

Govoreći na ovoj svečanosti općinski načelnik Edin Smajić je istakao da u Vogošći ima mnogo razloga zbog kojih je ponosan što je načelnik ove općine, a jedan od tih razloga je sigurno i Vatrogasno društvo „Vogošća“. Poželio im je mnogo sreće u budućem radu.

Općina vogošća je, putem Službe za civilnu zaštitu i ovom prilikom obezbijedila dio opreme koji će olakšati rad na terenu ovom udruženju.