Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKE OSNOVNE ŠKOLE SVEČANO DOČEKUJU PRVAČIĆE

VOGOŠĆANSKE OSNOVNE ŠKOLE SVEČANO DOČEKUJU PRVAČIĆE

402

U ponedeljak 2. septembra počinje nova školska godina. U pet osnovnih škola u Vogošći ukupno je 2.700 osnovaca od čega je oko 380 prvačića. Prema tradiciji, u svim osnovnim školama organizuje se svečani prijem učenika koji prvi put sjedaju u školske klupe.
Priredba i svečani prijem prvačića u Osnovnoj školi „Zajko Delić“ na Kobiljoj Glavi je u 10 sati. U isto vrijeme prijem će biti i u Osnovnoj školi „Izet Šabić“ u Hotonju. Sat kasnije odnosno u 11 sati, prvi put u školske klupe sjest će učenici prvih razreda u OŠ „Zahid Baručija“. Za prvačiće upisane u OŠ “Mirsad Prnjavorac“ priredba će biti organizovana u ponedjeljak u 12 sati. I u OŠ “Porodice ef.Ramić“ u Semizovcu će uz svečani prijem dočekati prvačiće tačno u 15 sati.


U ponedjeljak počinje nova školska godina i u srednjim školama Kantona Sarajevo. Srednjoškolski centar Vogošća organizovat će svečani prijem za učenike koji polaze u prvi razred srednjeg obrazovanja. Tačno u 8 sati u amfiteatru škole obratit će im se nastavno osoblje.
Svim učenicima želimo mnogo uspjeha u novoj školskoj godini, a posebno prvačićima koji će u ponedjeljak prvi put sjesti u školske klupe.