Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKA PUBLIKA UŽIVALA U SJAJNOJ KOMEDIJI POD NAZIVOM „COSA NOSTRA“

VOGOŠĆANSKA PUBLIKA UŽIVALA U SJAJNOJ KOMEDIJI POD NAZIVOM „COSA NOSTRA“

64

U prepunoj kino sali JU KSC Vogošća sinoć je odigrana komedija “Cosa Nostra”. Ovu fantastičnu komediju su igrale glumice Drame Narodnog pozorišta Sarajevo Minka Muftić i Belma Salkunić.

„Cosa Nostra“ je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene Gabrijele i Marlene u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem. Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije. Na kraju od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice. Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i brdu para.

Predstava je u organizaciji JU KSC Vogošća a u okviru projekta „Kultura na ulice“. Cilj projekta  je da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Vogošćanska publika je  uživala u sjajnoj izvebi već pomenute predstave koja nekoliko godina svojim izvedbama dobija vrlo pozitivne kritike i privlači veliki broj gledalaca.