Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANIN ESET MURAČEVIĆ DOBITNIK JE PRIZNANJA BALKANSKE PJESNIČKE UNIJE

VOGOŠĆANIN ESET MURAČEVIĆ DOBITNIK JE PRIZNANJA BALKANSKE PJESNIČKE UNIJE

398

Eset Muračevoć, novinar, književnik i publicist dobitnik je novog značajnog priznanja Balkanske pjesničke unije  „Poezija godine 2021“ za kvalitet pjesničke kreacije iskazane u pjesmi „Ići“. Ovo priznanje mu mnogo znači, posebno što je riječ o konkursu Uruženja za kulturu-Nova svjetlost, koji su prepoznali njegovo djelo i koje će biti uvršteno u zbirku pjesama pod nazivom Balkanska pjesnička unija.

Pjesma „Ići“ govori o tome da bez obzira na sve teškoće koje imamo, moramo nastaviti dalje i imati dovoljno snage u sebi. Da koračamo kroz život vedri ,veseli i raspoloženi.  Eset je posebno istakao da mu ovo priznanje znači jer je presma bila prezentovana žiriju u anonimnoj formi .

U razgovoru sa Esetom saznajemo da za pisanje ovih divnih pjesničkih dijela inspiraciju nalazi u svakodnevnici. Kaže da je pisanje poezije, na neki način, bijeg od stvarnosti, tamo gdje bi željeli da budemo.  Ovo nije prvi put da nas sugrađanin ljubitelj pjesme i pisane riječi dobije priznanje za stihove napisane s ljubavlju.

 

Eset Muračević kaže da, do kraja godine planira objaviti Zbirku pjesama u kojoj će biti uvrštene sve njegove napisane pjesme.