Naslovnica VIJESTI INFO MURIZ ALIĆ KAŽE DA SE VOGOŠĆANI SA PONOSOM SJEĆAJU ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA...

MURIZ ALIĆ KAŽE DA SE VOGOŠĆANI SA PONOSOM SJEĆAJU ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA U SARAJEVU

110

Vogošćani će zauvijek pamtiti spektakularni događaj koji je sve nas učinio važnim i ponosnim – 14. Zimske olimpijske igre. Sarajevo je bilo centar svijeta i te uspomene se ne zaboravljaju, kažu naši sugrađani.

O Olimpijadi u Sarajevu, kao i značajnom doprinosu Općine  Vogošća u njenoj organizaciji razgovarali smo sa Murizom Alićem, uglednim i uspješnim vogošćanskim sportistom koji se s ponosom prisjetio ‘84.godine. Alić govori o samoj organizaciji igara, ali i kompleksnoj neophodnoj infrastrukturi na olimpijskim planinama, kao i u centru Sarajeva.

Za potrebe ZOI-a izgrađena su potpuno nova naselja i ništa nije bilo prepušteno slučaju. Svi su živjeli za veliki događaj, kaže Muriz i dodaje da se u zraku osjetilo uzbuđenje i spremnost da pokažemo da možemo biti domaćini najvećim i najboljim sportistima svijeta. Olimpijska baklja se nosila širom zemlje, a samo najbolji omladinci su imali tu čast.

U Vogošći se među 18 izabranih nalazio i Muriz Alić. Muriz ističe gostoljubivost građana glavnog grada BiH, duh zajedništva kod svih i entuzijazam, uz poruku da se sa ponosom sjeća ZOI.

Osim institucija, upravljačkih struktura, kolektiva i pojedinaca značajnu ulogu tokom održavanja Olimpijade, učešćem u sletu, nošenjem zastava, kao i drugih aktivnosti imalo je KUD Vogošća i to se ne smije zaboraviti, na kraju razgovora kaže Alić.