Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆA 12. I 13. MAJA 2018. GODINE DOMAĆIN ATV SUSRETA

VOGOŠĆA 12. I 13. MAJA 2018. GODINE DOMAĆIN ATV SUSRETA

401

Od 2017. godine na području općine Vogošća egzistira “Quad ATV Cross club Vogošća”, koji okuplja ljubitelje motora, brdske vožnje, adrenalina i izazova koje može ponuditi vožnja po brdskim putevima na motorima četverotočkašima. 12. i 13. maja ove godine biće domaćini međunarodne manifestacije na kojoj se očekuje dolazak više od 100 vozača iz zemalja Balkana sa svojim ATV vozilima.

Bit će to uistinu promocija prirodnih ljepota naše općine, ali i zemlje Bosne i Hercegovine, uz kvalitetno druženje i uživanje u prirodi.
Kvadovi ili četverotočkaši su terenska vozila namijenjena kretanju po nepristupačnom terenu. Sem rekreacije, kvadovima je moguće organizovati sportske adrenalinske discipline, vožnja njima spada u ekstremne sportove.

Iako “Quad ATV Cross club Vogošća” postoji relativno kratko, vrlo brzo je postao mjesto okupljanja ljubitelja adrenalinske vožnje. Svi koji se žele okušati u ovom sportu potrebno je da posjeduju vozilo i imaju položen vozački ispit B kategorije, kazao nam je Kenan Alikadić jedan od osnivača kluba.