Naslovnica VIJESTI INFO VATROGASNA ISPOSTAVA VOGOŠĆA-ILIJAŠ: GRAĐANI SLUŠAJU UPUTE

VATROGASNA ISPOSTAVA VOGOŠĆA-ILIJAŠ: GRAĐANI SLUŠAJU UPUTE

246

Vatrogasci i TV Vogošća zajedničkim preventivnim djelovanjem prema građanima itekako su postigli pozitivne rezultate. Potvrdili su to podaci o intervencijama Vatrogasne ispostave Vogošća-Ilijaš u proteklih 60 dana. Ono čega, na žalost, ne manjka jesu intervencije zbog zapaljenih kontejnera u zimskom periodu. Očigledno da neki među nama nikako da shvate da užareni pepeo ne treba istresati u kontejnere.

Komandir Vatrogasne ispostave Vogošća-Ilijaš Damir Mahmutović apelovao je da građani što prije pozovu vatrogasce ukoliko dođe do zapaljenja kanala dimnjaka. Ono što nikako u tim situacijama ne smiju, jeste da vodom pokušavaju zagasiti vatru jer to može, zbog velike temperature u dimnjaku imati katastrofalne posljedice. Najvažnija je brza dojava vatrogascima na broj telefona 123.

Loše vremenske prilike donose i više intervencija u slučaju saobraćajnih nesreća. Za sada, u ovoj zimskoj sezoni potrebe za takvim intervencijama na terenu, na svu sreću, nije bilo, kazao je Mahmutović.

Ono što objektivno predstavlja problem je vrijeme dolaska na intervenciju u saobraćajnim gužvama, ukoliko ista zahtijeva prolazak trasom prema vogošćanskoj petlji. Taj put nema alternativu i kad su špice mjestu hitne intervencije je teško pristupiti.