Naslovnica VIJESTI INFO USPJEŠAN NASTUP VOGOŠĆANSKIH ATLETIČARA NA PRVENSTVU BIH ZA PIONIRE I PIONIRKE

USPJEŠAN NASTUP VOGOŠĆANSKIH ATLETIČARA NA PRVENSTVU BIH ZA PIONIRE I PIONIRKE

274

U nedjelju 21. maja na tuzlanskom stadionu „Tušanj“ održano je Pojedinačno prvenstvo BiH u atletici za pionire i pionirke. Atletski klub Vogošća na ovom prvenstvu nastupio je sa 12 svojih članova a epilog nastupa su četiri osvojene bronzane medalje.
Damian Slavuljica osvojio je treća mjesta u disciplinama bacanje kugle i bacanje vortexa, a bronzani je bio i Nidal Hasanović u disciplini 80 metara sa preponama. Četvrto odličje osvojila je muška štafeta 4 x 100 metara u sastavu Amir Osmanović, Alan Mehanović, Nidal Hasanović i Damian Slavuljica.
Iz kluba su pohvalili i ostale članove koji su postigli odlične rezultate u izuzetno jakoj konkurenciji. Samo na korak od medalje osvajanjem četvrtog mjesta ostali su Almir Osmanović (60 metara sprint), Selsebil Sinanović (800 metara) i ženska štafeta 4 x 100 metara (Nadža Šehić, Sara Žero, Dalia Hasanefendić i Selsebil Sinanović).
Iz vikenda u vikend vogošćanski atletičari nižu uspjehe. Tako je prethodnog vikenda (subota i nedjelja 13. i 14.maj) na Prvenstvu BiH u višeboju Almir Osmanović osvojio drugo mjesto u svojoj konkurenciji dok je na dječijoj utrci u Jablanici također srebro pripalo Kanu Prnjavorcu.
Narednog vikenda najmlađi atletičari putuju na Sokolac gdje ih očekuje Pojedinačno prvenstvo BiH u atletici za cicibane.