Naslovnica VIJESTI INFO UNISOVI DJEČACI (2011.) SEZONU ZAVRŠILI SA TRINAEST POBJEDA

UNISOVI DJEČACI (2011.) SEZONU ZAVRŠILI SA TRINAEST POBJEDA

116

Da FK UNIS ima izuzetan omladinski pogon i budućnost na koju može računati, iz dana u dan iz utakmice u utakmicu to nam potvrđuju njegovi omladinci.

Generacija rođena 2011. godine, je sezonu završila na drugom mjestu, uz učinak od 13 pobjeda, 4 remija i samo jedan poraz, što je potvrda sjajne forme dječaka, koji su, nastupajući dvije sezone u Grupi B, upisali 35 pobjeda, sedam remija i tek jedan poraz!

“Oni su i više nego odlični, imamo učinak u dvije sezone od 35 pobjeda, 6 remija i samo jedan nesretan poraz. Dakle, dječaci su već pokazali jedan zavidan nivo profesionalizma, odgovornost na trenizima, slušaju trenera, ozbiljni su u onome što rade. Teško je zadržati formu, bez obzira o kojem protivniku se radi, oni zaista iz sedmice u sedmicu pokazuju visok nivo kvaliteta. Za sljedeću sezonu  planiramo našu djecu podići za stepenicu više i pripremati ih za seniorski fudbal.” – rekao je između ostalog Jasmin Ligata, trener ekipe.

Zanimljivo je i to, da generaciju 2011. čine i dvije djevojčice Lamija Avdić i Šejla Adrović koje ravnopravno sa dječacima igraju fudbal i dijele sve sportske uspjehe.

„Fudbal je u pitanju, na njih dječaci gledaju kao na sebi ravne, one se tako i ponašaju i u duelima i kada dođe do povrede, hrabro se nose sa svime. Fudbal je univerzalan sport, u kojem na terenu svi dobiju svoju priliku i govore istim jezikom. Što se mene tiče ponosan sam na činjenicu da su u ekipi dvije djevojčice, ponosan sam na njihov napredak, one su fudbalerke, pomalo stidljive ali na terenu se to ne osjeti. Lamija je postigla tri pogotka u sezoni, a Šejla nam se priključila prije nekoliko mjeseci i od nje tek očekujemo, posebno uzme li se u obzir da dolazi iz sportske porodice i braća joj igraju fudbal tako da definitivno ima šta pokazati.“ – dodaje Ligata.

Kraj sezone zaokružili su prijateljskom utakmicom protiv vršnjaka Ozrena, a narednih dana ih očekuju i pripreme, na kojima će osim u treninzima uživati i u prirodi i dobrom društvu, stvarati uspomene koje će definitivno pamtiti kroz cijeli život.