Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE VOGOŠĆANI SLAVI DESET GODINA SVOG POSTOJANJA

UDRUŽENJE VOGOŠĆANI SLAVI DESET GODINA SVOG POSTOJANJA

389

Udruženje “Vogošćani”, jedno je od udruženja  sa najvećim brojem članova, njih oko 500 okupljeno je u facebook grupu „Vogošćani“, aktivni, manje aktivni ali svakako prisutni uz svoju Vogošću, bez obzira gdje se nalazili u ovom trenutku. Članovi su osim samih stanovnika Vogošće, mahom ljudi iz dijaspore, Vogošćani rasuti diljem svijeta, a čiji dolazak se očekuje ovog ljeta kada će se zvanično obilježiti  decenija rada ovog udruženja.

Hamdija Škoro je predsjednik i idejni začetnik formiranja udruženja,  ideja vodilja bila je okupiti sve Vogošćane i sve kojima Vogošća nešto znači na jednom mjestu, promovisati pozitivne vrijednosti i omogućiti zajednička druženja. Razmjena informacija je danas veoma praktična i brza i ide kroz  fb grupu, njeno postojanje umnogome je olakšalo komunikaciju među članovima.

Do kraja godine osim spomenute godišnjice i izložbe fotografija kao centralnog segmenta desetogodišnjice rada, pripremaju se i druge redovne aktivnosti, kao što su izleti, humanitarne aktivnosti i slično.