Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE “VOGOŠĆANI” SLAVI 10 GODINA POSTOJANJA

UDRUŽENJE “VOGOŠĆANI” SLAVI 10 GODINA POSTOJANJA

296

Sada već davne 2013. godine  osnovano je  Udruženje građana “Vogošćani”  sa ciljem da povezuje stanovnike Vogošće,  sve one koji su na bilo koji način vezani za naš grad. Članovi  su stanovnici Vogošće koji danas žive ovdje, kao i svi oni koji su iz različitih razloga život nastavili u drugim  gradovima ili drugim zemljama. Danas udruženje broji više od 500 članova.

Lijepe uspomene,  zajednička druženja, posjete jednih drugima, izložbe koje svjedoče o različitim periodima historije Vogošće, samo su dio onoga što povezuje članove Udruženja „Vogošćani“.  Događaj koji je posebno važan u radu udruženja i na koji su svako iznimno ponosni je tradicionalna “Novogodišnja čarolija” koja je i prošle godine na jednom mjestu okupila veliki broj djece kojima su podijeljeni novogodišnji paketići.

U ovoj godini također u planu su redovne aktivnosti, sve ono što je njihova prepoznatljivost već godinama. Ono što Vogošćane posebno zanima je facebook profil udruženja gdje mogu uživati u fotografijama iz prošlosti ili onima koji Vogošću prikazuju danas.