Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE „VOGOŠĆANI“ POSJETILO PORODICU POKOJNOG NEDELJKA RADIĆA

UDRUŽENJE „VOGOŠĆANI“ POSJETILO PORODICU POKOJNOG NEDELJKA RADIĆA

466

U domu pokojnog Nedeljka Radića porodica i prijatelji iz Udruženja „Vogošćani“ okupili su se kako ne bi pao u zaborav događaj u kojem su smrtno stradala dva vojnika Oružanih snaga BiH, od kojih je jedan Nedeljko. Podsjećanja radi, 18. novembra 2015. godine Enes Omeragić je pucao iz vatrenog oružja u neposrednoj blizini kasarne u naselju Rajlovac a potom izrešetao i gradski autobus. Nakon što je ubio vojnike Nedeljka Radića i Armina Salkića, napadač je pobjegao u porodičnu kuću u kojoj je tokom policijske akcije počinio samoubistvo. Ovaj nemili događaj i nakon dvije godine nije umanjio bol porodici našeg sugrađanina Nedeljka, koji izuzetno cijene posjetu članova Udruženja.

Iza Nedeljka Radića su ostali supruga i malodobna kćerka. Supruga Alisa zahvalila se prijateljima na dolasku i podršci koju pružaju.

„Posjete poput ove porodici Nedeljka Radića su uobičajene jer članovi Udruženja „Vogošćani“ zajedno dijele i radost i žalost, bol ali i sretne trenutke“, kazao je Hamdija Škoro, predsjednik Udruženja.