Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE PRIVREDNIKA „MREŽA“ VOGOŠĆA PROVODI PROJEKAT „PODRŽIMO LOKALNO“

UDRUŽENJE PRIVREDNIKA „MREŽA“ VOGOŠĆA PROVODI PROJEKAT „PODRŽIMO LOKALNO“

178

Iako udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika „Mreža“ Vogošća postoji samo četiri mjeseca već je uspjelo napraviti značajne pomake na poboljšanju poslovnog ambijenta u našoj općini. Posebna pažnja usmjerena je na otvaranje novih radnih mjesta, te prilagođavanje privrednim potrebama stare industrijske zone. Šezdeset privrednika, koliko ih je uključeno u „Mrežu“ nastoji svojim aktivnostima pomoći i stranim privrednicima čije je poslovno opredjeljenje vezano za Vogošću.

Jedan od ciljeva ovog udruženja jeste uvezivanje kompanija sa područja naše općine i promocija usluga i proizvoda koje one nude. Projekat podrške razvoja i promocija lokalne ekonomije implementira se u Vogošći u okviru projekta „Podržimo lokalno“.

Projekat „Podržimo lokalno“ će na jednom mjestu okupiti privrednike, institucije vlasti i medije kako bi se kroz razmjenu informacija i dijalog identifikovali problemi sa kojima se privrednici najčešće susreću te aktivnije radilo na njihovom rješavanju. Pored toga, u okviru projekta biće provedena i medijska kampanja čiji je cilj da kod građana Vogošće podignu svijest o važnosti kupovine lokalnih proizvoda i korištenja lokalnih usluga kao i da ojačaju prepoznatljivost kompanija sa područja ove općine.