Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE PENZIONERA OPĆINE VOGOŠĆA RAZLIČITIM AKTIVNOSTIMA OLAKŠAVA TEŽAK ŽIVOT NAJSTARIJOJ POPULACIJI

UDRUŽENJE PENZIONERA OPĆINE VOGOŠĆA RAZLIČITIM AKTIVNOSTIMA OLAKŠAVA TEŽAK ŽIVOT NAJSTARIJOJ POPULACIJI

631

Udruženje penzionera Općine Vogošća jedno je od najbrojnijih i okuplja više od 4.000 članova. U godini koja je iza nas realizovane su uobičajene aktivnosti, na prvom mjestu svakako je briga o porodicama umrlih članova i isplata pripadajućih umrlina.

Prema riječima predsjednika udruženja Sinana Bešlije, ovih ljetnih mjeseci nisu bili u mogućnosti organizovati učestalije izlete i druženja. Međutim, početkom mjeseca septembra planiran je izlet u Srebrenik.

Izleti koje organizuju penzioneri predstavljaju za njih veseli događaj i razonodu, a iz godine u godinu za izlete je zainteresovan sve veći broj penzionera.

Najveći broj članova uglavnom ima najniža primanja a značajan dio sredstava izdvajaju za lijekove, što je uz hranu i režijske troškove i najveća stavka na koju se troše penzije. Vogošćansko udruženje penzionera kroz različite aktivnosti nastoji olakšati ionako težak život najstarije populacije.