Naslovnica VIJESTI INFO UČENICA SŠC VOGOŠĆA MEDINA OMEROVIĆ OSVOJILA 3. MJESTO JE NA KANTONALNOM TAKMIČENJU...

UČENICA SŠC VOGOŠĆA MEDINA OMEROVIĆ OSVOJILA 3. MJESTO JE NA KANTONALNOM TAKMIČENJU IZ ENGLESKOG JEZIKA

671

Učenica IV-1 razreda Srednjoškolskog Centra Vogošća Medina Omerović, direktor škole Elvir Sućeska i prof. Engleskog jezika Amra Hajdar prisustvovali su dodjeli diploma za najuspješnije učenike u školskoj 2023./24.godini. Medina Omerović je na Kantonalnom takmičenju iz Engleskog jezika osvojila 3. mjesto u kategoriji srednjih tehničkih škola.

Ona se istakla znanjem, vannastavnim aktivnostima, učestvovanjem na različitim takmičenjima, te posebnim doprinosima radu svoje škole. Prilikom susreta Medina ističe da bi se postigao ovakav uspjeh podrška profesora i direktora škole je izuzetno važna.

Također, dodaje da iz srednje škole nosi najljepše uspomene, a znanje i vještine koje je stekla tokom školovanja u ovoj obrazovnoj ustanovi nastojat će iskoristiti u daljem obrazovanju i na svom životnom putu.

Manifestacija pod nazivom “Naše nebo izvrsnosti” koju organizuje JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja KS u saradnji sa Ministarstvom za odgoj i obrazovanje KS održana je u petak, 7. juna 2024. godine na Trgu Prve policijske brigade, prekoputa Vijećnice. Čestitamo Medini i profesorici Amri, te im želimo sve najbolje u daljnjem životu i radu.