Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI OTVORENE IGRE ZA MLADE – “OUTDOOR VOGOŠĆA”

U VOGOŠĆI OTVORENE IGRE ZA MLADE – “OUTDOOR VOGOŠĆA”

432

Udruženje STEP  u Vogošći implementira projekat pod nazivom “Outdoor Vogošća”, a koji se sprovodi u okviru Sarajevo Summer Festa 2022, koji je podržala   Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Općine Vogošća, partner projekta je SŠC Vogošća.

Osnovni cilj je unapređenje turističke ponude Vogošće kroz organizaciju trodnevne manifestacije u okviru koje će se sprovoditi niz igara za mlade. Tim povodom danas je SŠC Vogošća održana press konferencija.  Obraćajući se prisutnima pomoćnik načelnika u službi za privredu,  integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća Kenan Alikadić, zahvalio je organizatrima što su izabrali Vogošću kao mjesto održavanja i kazao kako će Općina uvijek podržati projekte koji uključuju djecu. Takođe zahvalio je i privrednicima koji su podržali projekat.

 V.d. direktora SŠC Vogošća  Elvir Sućeska je  iskazo zadovoljstvo što škola učestvuje u jednom ovakvom projektu i svima poželio da uživaju i stvaraju lijepe uspomene.

Današnjoj press konferenciji je prisustvovala  i Sumejja Šejto članica KK „Sambon“ i učesnica Survivora 2022. godine, zaštitno lice igara mladih,  u svom kratkom obraćanju učesnicima je poželjela dobru zabavu:  „Budite aktivni, uključite se u organizacije koje slušaju šta mladi kažu, jer jedino tako se mogu vaše želje ispoštovati. Jedna od organizacija koja prati puls mladih ljudi je STEP, zato mi je drago što sam tu.  Idemo svi biti malo djeca, igrati se i zabaviti. Svima želim mnogo uspjeha.“ – rekla je Šejto.

Kemal Hodžić član NGO STEP je govorio o detaljima vezanim za sam događaj: „Preko 100 srednjoškolaca i učenika osnovnih škola će se takmičiti u sedam disciplina i na nekoliko različitih lokacija. Imamo: eko kviz, male sportske igre, igre na bazenu, mali fudbal, štafetni poligoni, čovječe ne ljuti se i pronađi blago. Zelim da se svi dobro zabavimo, družimo i uživamo. Zahvaljujem Općini Vogošća, SŠC Vogošća, firmama koje su podržale naš projekat.” – rekao je Hodžič, te dodao da je završna ceremonija dodjele nagrada i  svečano zatvaranje te druženje sa učesnicima, partnerima, sponzorima i ostalim gostima planirano je u nedjelju 25. septembra u Jošaničkom potoku.