Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI OTVORENE NOVE PROSTORIJE BIRO-a ZA ZAPOŠLJAVANJE

U VOGOŠĆI OTVORENE NOVE PROSTORIJE BIRO-a ZA ZAPOŠLJAVANJE

2839

JU „Služba za zapošljavanje KS“, uz podršku Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih u Vogošći zvanično je otvorila nove prostorije Biroa za zapošljavanje. Služba je za potrebe ovog općinskog biroa, nakon 17 godina čekanja i rada u neuslovnim prostorijama, kupila novi poslovni prostor i infrastrukturno ga prilagodila evropskim standardima. Nove prostorije Biroa za zapošljavanje Vogošća su od sada u Ulici 24. juna, Nova Vogošća.

Ovo je šesti od ukupno devet općinskih biroa koji primjenjuje evropske standarde u punom kapacitetu, čime Službu za zapošljavanje KS čini liderom u provođenju Reformske agende EU u FBiH, kada je u pitanju unaprijeđenje efikasnosti rada u službama za zapošljavanje.

Cilj standardizacije poslovnih prostorija i procesa rada u skladu sa evropskim praksama je brža integracija kratkoročno i dugoročno nezaposelnih osoba na tržište rada i smanjenja stope nezaposlenosti.

Na evidenciji Službe za zapošljavanje KS trenutno se nalazi 66.776 nezaposlenih osoba, dok ih je u Vogošći evidentirano oko 5.000.