Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI ODRŽAN SEMINAR O REANIMACIJI

U VOGOŠĆI ODRŽAN SEMINAR O REANIMACIJI

229

Ustanova socijalne zaštite „Park“ u saradnji sa Udruženjem medicinskih sestara i tehničara FBiH u subotu je organizovala edukaciju iz oblasti osnova održavanja života (BLS) i neposrednog održavanja života (ILS). Seminar je održan za medicinske radnike, medicinske profesionalce i neprofesionalce. Njih tridesetak učestvovalo je na ovoj edukaciji kojoj je cilj sticanje novih znanja i vještina, ali i zapošljavanje lica u Ustanovi socijalne zaštite “Park” kroz implementaciju projekta „Povećanje kapaciteta usluga socijalne zdravstvene zaštite za građane treće životne dobi“ koji se realizuje u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara FBiH prvi put je u Kantonu Sarajevo održao jedan ovakav seminar za sve zainteresirane  medicinske radnike iz cijele FBiH. Edukacija se održava po standardima Evropskog vijeća za reanimatologiju (ERC) čija je Visoka predstavnica prisustvovala subotnjem skupu.

Dr. Violeta Raffay izrazila je zadovoljstvo činjenicom da se na području čitave BiH kontunirano radi na edukaciji iz oblasti reanimacije i brze intervencije u spašavanju života.