Naslovnica VIJESTI INFO U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN ARMIJE RBiH

U VOGOŠĆI OBILJEŽEN DAN ARMIJE RBiH

168

Pandemija koronavirusa nije spriječila da se u Vogošći obilježi 15.april, Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovaj dan obilježen je dostojanstveno i uz poštivanje propisanih mjera zaštite. Delegacije Koordinacije boračkih udruženja i Općine Vogošća položile su cvijeće na spomen obilježja u Vogošći.

Cvijeće položeno na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima kao i na spomenicima CŽR i logorašima. Na ovaj način boračka udruženja i Općina Vogošća su poslali poruku javnosti da ni u ovakvim okolnostima ne smijemo zaboraviti značaj Armije Republike Bosne i Hercegovine i njenu herojsku borbu.

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić razgovarao je danas sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Općine Vogošća i preporučio im da, bez obzira na vrijeme pandemije nastave obilježavati značajne datume koje su i do sada obilježavali. Budući da će ova obilježavanja, zbog mjera zaštite, biti skromnija nego do sada predložio je da sredstva koja se uštede, udruženja usmjere na podršku svojim članovima kojima je pomoć najpotrebnija.