Naslovnica VIJESTI INFO U SŠC VOGOŠĆA PROMOVISANA KNJIGA “BOSANSKI JEZIK I KOMUNIKACIJA U NASTAVNOJ PRAKSI”

U SŠC VOGOŠĆA PROMOVISANA KNJIGA “BOSANSKI JEZIK I KOMUNIKACIJA U NASTAVNOJ PRAKSI”

146

Knjiga “Bosanski jezik i komunikacija u nastavnoj praksi“ okrenuta je društvenoj, akademskoj i obrazovnoj javnosti i namijenjena je svima koji se zanimaju za jezik, a posebno ciljana publika jesu nastavnici i profesori u osnovnim i srednjim školama. Promocija knjige čiji su autori prof. dr. Ismail Palić i prof. dr. Mirela Omerović upriličena je sinoć u Srednjoškolskom centru Vogošća. Uz prisustvo publike o knjizi su govorili prof. Dalila Potogija i prof. Sanela Gušo, a moderatorica je bila Samra Numanović.

Knjiga ima 10 poglavlja. Nastavnicima i profesorima bosanskog jezika i književnosti posebno će biti korisni oni posvećeni jezičkim vježbama  i  nastavi jezičkog izražavanja, te neverbalnoj komunikaciji u nastavi.

Ova knjiga je, inače, nastala na temelju rezultata naučnoistraživačkog projekta “Jezičko izražavanje i razvoj komunikacijske kompetencije u nastavnom procesu”, koji je Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo podržalo u 2021. godini, a čiji je nosilac Pedagoški fakultet Univerziteta u Sarajevu.