Naslovnica VIJESTI INFO U SRIJEDU BROJNA NASELJA U VOGOŠĆI I SARAJEVU BEZ VODE ZBOG RADOVA

U SRIJEDU BROJNA NASELJA U VOGOŠĆI I SARAJEVU BEZ VODE ZBOG RADOVA

215

Zbog redovnog godišnjeg održavanja i kontrole trafo-stanice na Pumpnoj stanici „Alipašin most“, iz Službe informisanja KJKP Vodovod i Kanalizacija Sarajevo obavještavaju građane da će u srijedu 10.05.2017. godine, sa početkom od 09:00 sati, doći će do prekida i poremećaja u vodosnabdijevanju u sljedećim naseljima: Dumače, Ugorsko, Hotonj, Orahov brijeg, Vogošća, Industrijska zona Vogošća, Semizovac, Svrake, Koševsko brdo, Ciglane, Šip, Velešići, Pofalići, Buljakov Potok, Buća Potok, Vitkovac, Vitković brdo, Sokolje, Naselje heroja, Briješće brdo, Briješće, Podhrastovi, Bjelave, Grdonj, Sedrenik i ulice Patriotske lige i Alipašina.
U cilju poboljšanja pogonske spremnosti i sigurnosti, KJKP VIK Sarajevo će uporedo sa radovima na trafo stanici, vršiti i montažne radove sa ugradnjom novog pumpnog agregata, čijim puštanjem u pogon će se obezbijediti pouzdaniji i efikasniji rad ove pumpne stanice.
Za sve dodatne informacije, možete se obratiti na dežurne telefone Dispečerskog centra: 033 210 707 i 033 220 435.
Obzirom da se radi o većem obimu neophodnih radova, na jednoj od vitalnih pumpnih stanica u sistemu, iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo mole građane na razumijevanje te da se obezbijede sa potrebnim količinama vode za taj dan.
Stabilizacija u vodosnabdijevanju očekuje se do 20:00 sati.

/PREUZETO SA VIKSA.BA/