Naslovnica VIJESTI INFO U POSJETI JEDNOJ OD SELEKCIJA FUDBALSKOG KLUBA UNIS

U POSJETI JEDNOJ OD SELEKCIJA FUDBALSKOG KLUBA UNIS

338

Fudbalski klub Unis jedan je od najbrojnijih sportskih kolektiva u Vogošći. Završen je jesenji dio sezone u kojem je Unis nastupao sa 13 svojih selekcija, od seniora do cicibana. U omladinskim fudbalskim ligama Kantona Sarajevo takmičarske selekcije Unisa nastupale su sa dosta uspjeha. Iako je pauza u prvenstvu za ove selekcije rad i takmičenja ne prestaju.
Period zime i zimske pauze koristi se za trenažni proces u dvoranama i nastupe na zimskim ligama i turnirima. U ovom periodu treniraju u salama Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“ i Srednjoškolskog centra Vogošća te dijelom u Sportskoj dvorani „Amel Bečković“.


Trener Elvir Sućeska u ime kluba zahvalio se ovim ustanovama na ustupljenim terminima ali i naglasio da je to nedovoljno za kvalitetan trenažni proces, s obzirom na broj dječaka koji trenutno okupljaju.
U omladinskim pogonima Unisa trenutno je oko 200 dječaka. Svi oni imaju svoje fudbalske uzore, vole igrati fudbal i družiti se.
Najmlađim Unisovcima želimo puno sreće i uspjeha u utakmicama koje im slijede. Nadamo se da će ovi dječaci istrajati u radu i da ćemo za koju godinu slušati o njima kao velikim fudbalskim zvijezdama.