Naslovnica VIJESTI INFO U PONEDJELJAK SE OTVARA TAEKWONDO VICTORY CENTAR

U PONEDJELJAK SE OTVARA TAEKWONDO VICTORY CENTAR

473

Jedan od najsretnijih trenutaka u postojanju Taekwondo kluba Victory sigurno je nastup Emine Hajdarpašić na Svjetskom prvenstvu. Osvojiti šesto mjesto sigurno nije bilo lako. Da bi ona i svi ostali ostvarivali još bolje rezultate od ponedjeljka će na raspolaganju imati i novo mjesto za trening, a lokacija je u Hotonju – Taekwondo Victory Centar. Dakle, od 4. septembra TK Victory održavat će treninge na četiri lokacije: OŠ „Porodice ef. Ramić“, OŠ „Mirsad Prnjavorac“, sala „Adil Begove„ džamije na Kobiljoj Glavi i u Hotonju.

Nakon četiri godine rada ovaj mladi kolektiv broji oko 200 članova. Jedan je od najmasovnijih klubova u Bosni i Hercegovini. Pored već pomenute Emine u klubu je još mnogo talentovane djece koja ostvaruju zapažene rezultate. Sa djecom rade treneri Lamija Alić, Alen Alić i Delila Ramić.

Nakon nastupa na Korčuli, 24. septembra „Viktorijanci“ će nastupiti u Hadžićima, a u planu je da učestvuju na 15 turnira do kraja godine. Svi će se intenzivno pripremati, a posebno  Emina Hajdrarpašić koja će nastupiti na Evropskom prvenstvu koje će se u novembru održati na Malti.