Naslovnica VIJESTI INFO U OŠ „ZAHID BARUČIJA“ ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „MOJA SLIKA SVIJETA“

U OŠ „ZAHID BARUČIJA“ ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA „MOJA SLIKA SVIJETA“

562

U okviru projekta „Moja slika svijeta“ Udruženje za edukaciju djece „Pričalice“ organizuje niz aktivnosti kojima zapravo žele prevenirati prekomjernu upotrebu IT uređaja kod djece. U OŠ „Zahid Baručija“ održana je jedna kreativna interaktivna  radionica sa učenicima petog razreda. Govorili su o tome zašto je važno da smanje svoju upotrebu IT uređaja.

Predsjednica Udruženja za edukaciju djece „Pričalice“ Lidija Sejdinović istakla je da u okviru ovog projekta kontinuirano od augusta prošle godine pripremaju istoimenu predstavu, tako da imaju priliku da im prezentiraju jedan vid prevencije prekomjerne upotrebe IT uređaja kroz teatar. Teatar koriste kao odgojnu mjeru i vraćaju djecu kulturi.

U razgovoru sa učenicima saznali smo da koriste modernu tehnologiju ali ne prekomjerno. Raduje ih što će nešto novo naučiti kroz ovu radionicu.

Pored ove škole slična radionica održana je i u OŠ “Porodice ef. Ramić” u Semizovcu a u narednim danima “Pričalice” će posjetiti i ostale vogošćanske škole i vrtiće.

Projekat „Moja slika svijeta“ je podržan od strane Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD, koji finansira Evropska unija a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija UNDP.