Naslovnica VIJESTI INFO U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA BORACA “PATRIOTSKA LIGA” OPĆINE VOGOŠĆA OVE GODINE BIO JE...

U ORGANIZACIJI UDRUŽENJA BORACA “PATRIOTSKA LIGA” OPĆINE VOGOŠĆA OVE GODINE BIO JE OMOGUĆEN ODLAZAK NA DŽENAZU U POTOČARE

166

Udruženje branitelja/boraca, organizatora i pokretača otpora “Patriotska liga” općine Vogošća je organizovala odlazak na dženazu u Potočare 11.07.2022.godine. Grupa aktivista, omladinaca i omladinki, članovi Upravnog odbora i drugih (cca 40 osoba) su nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti svim žrtvama srebreničkog genocida, te svim stradalim borcima A R BiH i CŽR na spomen-obilježju na Trgu žrtava Srebrenice u Vogošći u jutarnjim satima (06,15) obezbijeđenim prevozom krenuli u Potočare. Nakon kraće pauze u Kladnju uputili su se u Potočare gdje su bili oko 11,00 sati. Vrijeme do podne namaza i dženazu je iskorišteno da se zijarete mezarovi poznanika, prijatelja i rodbine u Memorijalnom centru. U ime Udruženja boraca “Patriotska liga” Vogošća Amir Bešlija zahvalan je svima onima koji su dali svoj doprinos da sve prođe u najboljem redu.

Iz Udruženja poručuju i vjeruju da će Vogošćani i narednih godina biti primjer kako se na dostojanstven način obilježavaju značajni datumi iz naše bliske prošlosti te svojim gestom šalju jasnu poruku da se Srebrenica ne zaboravi i više nikome i nikada ne ponovi.