Naslovnica VIJESTI INFO U OPĆINI ODRŽAN SASTANAK NA KOJEM SE RAZGOVARALO O POVEĆANJU BROJA POLICAJACA...

U OPĆINI ODRŽAN SASTANAK NA KOJEM SE RAZGOVARALO O POVEĆANJU BROJA POLICAJACA U PS VOGOŠĆA

254

U Općini Vogošća danas je održan radni sastanak kojem su prisustvovali načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i predsjedavajući Općinskog vijeća Tarik Curić, komesar MUP-a KS Mevludin Halilović sa saradnicima, te načelnik 7. Policijske uprave Vahid Ćosić. Sastanak je uslijedio nakon zaključka koji su vijećnici OV Vogošća usvojili na posljednjoj sjednici da se od nadležnih policijskih organa hitno traži povećanje broja policijskih službenika PS Vogošća, i da se broj policajaca popuni u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji MUP-a KS.

Prema riječima komesara Halilovića oni su analizirali situaciju i s obzirom da je u proceduri donošenje novog Pravilnika, oni će nastojati popuniti broj od nedostajućih 11 policijskih službenika po starom Pravilniku, a već u narednoj godini kad bude donesen novi po kojem je predviđeno 60 policajaca za PS Vogošća taj broj bi se trebao popuniti mladim kadetima.

Načelnik Smajić i predsjedavajući Curić zadovoljni su bili sastankom i onim što su čuli od komesara Halilovića. Načelnik Smajić istakao je da će Općina Vogošća nastaviti podržavati projekte policije i građana, kao što su videonadzor ulica i svih drugih mjesta kako bi se povećala sigurnost građana.