Naslovnica VIJESTI INFO U NASELJU UGLJEŠIĆI POČINJE SA RADOM NOVI PLANINARSKI DOM

U NASELJU UGLJEŠIĆI POČINJE SA RADOM NOVI PLANINARSKI DOM

3057

Općina Vogošća raspolaže sa prirodnim resursima i turističkim potencijalima u kojima uživaju ne samo Vogošćani, nego ljubitelji prirode i lijepog druženja iz čitave BiH, ali i šire. Ono po čemu je postala prepoznatljiva je planinarski dom na lokalitetu Motke gdje svakodnevno, a posebno za dane vikenda bude veliki broj posjetilaca. Ovih dana sa radom počinje još jedan planinarski dom, u naselju Uglješići u vlasništvu Mirsada Piknjača.

Mirsad Piknjač, rođen prije 57 godina, ostvario je svoj san i na mjestu gdje je rođen napravio oazu u kojoj će moći uživati ljubitelji prirode, mira i čistog zraka. Zajedno sa suprugom Fatimom, u naselju Uglješići, na nadmorskoj visini od 730 metara izgradio je planinarski dom. Fatima Piknjač, koja je u braku sa Mirsadom već 25 godina i bavi se drugim biznisom, zajedno sa mužem je u izgradnju ovog mjesta je uložila ljubav i energiju.

Kolega Pika i ja smo uživali u posjeti i boravku u novom planinarskom domu Uglješićima kod porodice Piknjač. Fatima i Mirsad su svima poželjeli dobrodošlicu, a posebno dragim prijateljima uz poruku da dođu i uživaju….