Naslovnica VIJESTI INFO U EDUKATIVNO – KREATIVNOM CENTRU “TETA PRIČALICA” ODRŽANA EKOLOŠKA RADIONICA

U EDUKATIVNO – KREATIVNOM CENTRU “TETA PRIČALICA” ODRŽANA EKOLOŠKA RADIONICA

153

Tokom zimskog raspusta polaznici edukativno-kreativnog centra „Teta Pričalica“ istinski uživaju, zabavljaju se, odmaraju, kreativno i praktično uče o svemu što nas okružuje. Tako su učestvovali i na ekološkoj radionici na kojoj su naučili kako se siju i sade biljke, zašto su nam neophodne i šta znači biti odgovoran i brinuti o nekome ili nečemu. Razdragana i nasmijana „Teta Pričalica“, naša draga Lidija Sejdinović sa ljubavlju je mališane podučavale koliko su nam biljke značajne i zašto ih trebamo uzgajati.

Djeci su ručice, po uzoru na učiteljice,  bile pune zemlje i sjemenja koje su pažljivo zasijali. Znaju već pametne glavice da je biljkama potrebna toplota, sunčeva svjetlost i voda da bi ponikle. Neki su po prvi put zasijali svoju biljku, dok su drugi to već radili, uglavnom sa nanama i djedovima. Ne smijemo zaboraviti da spomenemo da su svi uživali u zdravoj užini, grickajući mrkvu i krastavce.

Prilikom našeg boravka u centru „Teta Pričalica“ zaključili smo da će ovo za mališane biti raspust za pamćenje. Osim zabave, druženja i igre svi će naučiti i nešto novo.