Naslovnica VIJESTI INFO U DZ VOGOŠĆA U TOKU SISTEMATSKI PREGLEDI PREDŠKOLSKE DJECE

U DZ VOGOŠĆA U TOKU SISTEMATSKI PREGLEDI PREDŠKOLSKE DJECE

1025

Sistematski pregledi za djecu predškolskog uzrasta u DZ Vogošća su počeli prije mjesec dana. Ove godine se očekuje rekordan broj prvačića koji prilikom dolaska na pregled trebaju biti potpuno zdravi. U DZ Vogošća kažu da bi odziv na preglede mogao biti bolji, te pozivaju roditelje da zakažu preglede svoje djece.

Sistematski pregledi za djecu predškolskog uzrasta koji se obavljaju u Savjetovalištu za zdravu djecu u okviru predškolskog dispanzera, a uključuju preglede stomatologa, fizijatra, vakcinaciju i preglede pedijatra. Najčešći problemi kod djece ovog uzrasta su deformiteti kičme, ravna stopala, a sve je više pretile i pothranjene djece.

Prema riječima dr. Elvire Duraković – Bahador ove godine će u DZ Vogošća biti pregledan rekordni broj djece, jer će po prvi put u školske klupe vogošćanskih osnovnih škola sjesti oko 430 mališana.

Iz Doma zdravlja Vogošća zamolili su roditelje da prije dolaska u predškolski dispanzer zakažu termine za sistematske preglede kako bi se izbjegle gužve i čekanja. Roditelji sistematski pregled mogu zakazati putem broja telefona 033/432-518 lokal 132 ili dolaskom u predškolski dipanzer.