Naslovnica VIJESTI INFO U DIJELU ULICE BRANILACA HOTONJA ASFALTIRAN PUT U DUŽINI OD 315 METARA

U DIJELU ULICE BRANILACA HOTONJA ASFALTIRAN PUT U DUŽINI OD 315 METARA

81

Krajem prošle sedmice počeli su radovi na ugradnji asfalta u dijelu ulice Branilaca Hotonja, krak ulice od broja 65 do broja 103, a sve prema ranije potpisanom ugovoru iz maja ove godine, o izvođenju radova na sanaciji puteva u ulicama: Donja Jošanica I, Branilaca Hotonja i Rašida Bešlije, na području općine Vogošća. Vrijednost cjelokupnog ugovora je 454.181,92. KM. Po ovom ugovoru su u ovoj godini već realizirani radovi u ulicama Donja Jošanica i Rašida Bešlije.

Krak ulice Branilaca Hotonja je dužine oko 315 metara i prije početka radova saobraćaj je bi otežan zbog veoma loše kolovozne konstrukcije. Nakon rješavanja imovinskopravnih odnosa i prevođenja puta i predaje Općini na upravljanje započeti su radovi na sanaciji. Procijenjena vrijednost planiranih radova je oko 140.000,00 sa PDV-om i isti se finansiraju iz Budžeta Općine Vogošća a nadzor nad izveđenjem radova vrši Zavod za izgradnju KS. Radove izvodi firma MGBH d.o.o. Sarajevo.

Radove je danas obišao Općinski načelnik Migdad Hasanović sa saradnicima i tom prilikom izrazio zadovoljstvo činjenicom da se građevinska sezona produžila usljed povoljnih vremenskih uslova, što je omogućilo da se realizuju zacrtani planovi.