Naslovnica VIJESTI INFO U ČETVRTAK VELIKI DIO GRADA BEZ VODOSNABDIJEVANJA

U ČETVRTAK VELIKI DIO GRADA BEZ VODOSNABDIJEVANJA

57

Iz KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo stiglo je saopćenje sljedeće sadržine: U četvrtak, 28. marta 2024. godine, od 05:00 sati planirano je izvođenje radova na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava. Ovi veoma kompleksni radovi odvijat će se na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, na lokalitetu novoizgrađenog kružnog toka (kod GRAS-a).

U sklopu planiranih radova doći će do prekida u vodosnabdijevanju naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska.

Prema procjenama radovi će trajati 15 sati, a normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se u kasnim večernjim satima. Molimo sve korisnike na ovim područjima da osiguraju dovoljne količine vode s obzirom na dugotrajan prekid vodosnabdijevanja.

Za sve informacije možete se obratiti našem dispečerskom centru na brojeve telefona 033 210 707 i 033 220 435. Zahvaljujemo se na razumijevanju i strpljenju.

Članak preuzet sa zvanične stranice Općine Vogošća