Naslovnica VIJESTI INFO U 2018. GODINI UTOPLJAVANJE OBJEKTA OŠ “IZET ŠABIĆ”

U 2018. GODINI UTOPLJAVANJE OBJEKTA OŠ “IZET ŠABIĆ”

204

U okviru realizacije projekta Svjetske banke za utopljavanje objekata, mjere energetske efikasnosti u 2018. godini biće realizovane u OŠ „Izet Šabić“ u Hotonju. Ovo je jedan od tri objekta škola u Kantonu Sarajevo za čije utopljavanje su izdvojena finansijska sredstva u iznosu 986.148 KM. Svi detalji u vezi sa realizacijom projekta definisani su Sporazumom koji je danas potpisan u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

U ime OŠ „Izet Šabić“ Sporazum je potpisao direktor Suad Tupković. Utopljavanjem objekta škole, pored doprinosa zaštiti okoliša troškovi električne energije biće smanjeni za oko 35 posto. Finansijska vrijednost projekta utopljavanja u ovoj školi u Vogošći  iznosi 346.167 KM a radovi bi trebali početi u vrijeme ljetnog raspusta.

Koliko je uspješna realizacija ovog sad već trogodišnjeg projekta Svjetske banke, govori i podatak da su do sada obnovljena 33 javna objekta na području Federacije Bosne i Hercegovine. U 2016. godini kada je počela realizacija projekta, izdvojena su sredstva kojim je, između ostalih, utopljen i objekat OŠ „Zahid Baručija“ u Vogošći.