Naslovnica VIJESTI INFO U SVRAKAMA SE SASTALO „DRUŠTVO STARO“

U SVRAKAMA SE SASTALO „DRUŠTVO STARO“

383

Osamnaesto novembarsko veče 2018. godine starija raja u Svrakama dugo će pamtiti. Lijepo druženje u povodu svog 47. rođendana Elvir Bajrić upriličio je za komšije koje su starije od 60 godina. Zaslužili su ovi ljudi da se malo zabave i opuste kao nekad u ovom društvenom domu, kaže Bajrić i pojašnjava da su prije agresije na BiH ovakva i slična druženja bila veoma česta.

Druženje uz muziku je bila prilika da Elvir, inače poznati frizer, zahvali svojim komšijama za mnogo toga što su ga od djetinjstva učili i koji su imali važnu ulogu u njegovom životu, pored roditelja. I Elvirova majka Mejra nije krila zadovoljstvo što je njen sin napravio sijelo za komšije.

Druženje koje je organizovao Elvir oživjelo je mnoga sjećanja i za učitelja Eku (Ekrem Piknjač) koji je Elvira i brojne generacije učio prvim slovima i životnim obavezama.

Ekipa TV Vogošća pri polasku društvo je ostavila u dobrom raspoloženju i iskreno rečeno, bilo je lijepo biti dio ove priče. Elvir nas je ispratio i kazao da se nada da će neko ovim putem nastaviti. Nadamo se i mi da će biti još prilika da se zabilježe ovakva druženja, jer vrijedna su to sjećanja!