Naslovnica VIJESTI INFO SVEČANO OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA OSNIVANJA PATRIOTSKE LIGE OPĆINE VOGOŠĆA

SVEČANO OBILJEŽENA 31. GODIŠNJICA OSNIVANJA PATRIOTSKE LIGE OPĆINE VOGOŠĆA

58

Udruženje branitelja/boraca, organizatora i pokretača otpora „Patriotska liga“ Općine Vogošća, obilježilo je 15. juni Dan Patriotske lige općine Vogošća. Bilo to još jedno prisjećanje na historijski sastanak patriota koji je održan 15. juna 1991. godine u Adil- begovoj džamiji na Kobiljoj Glavi.

Manifestacija je održana na platou ispred Mjesne zajednice Kobilja Glava, gdje su brojne delegacije na spomen nišanu položile cvijeće i odale počast šehidima i poginulim borcima. Sabit Kobiljak predsjednik UB “Patriotska lige” Vogošća govorio je o ulozi i značaju organizovanog otpora u prvim danima agresije na našu domovinu, ukazavši na sve prisutniju praksu obezvrjeđivanja istinskih patriota.

 Okupljenima se obratio i Općinski načelnik Edin Smajić istakavši koliko je postojanje “Patriotske lige” bilo presudno za zaustavljanje agresije na Bosnu i Hercegovinu, formiranje Armije Republike BiH i organizovanja otpora i prije 1992. godine. Prisutnima su se obratili i predstavnici udruženje Patritoske lige iz drugih općina i Kantona Sarajevo. Svojim nastupom svečanost su uveličali članovi KUD Vogošća.