Naslovnica VIJESTI INFO STANOVNICI UGORSKOG NA METI PROVALNIKA

STANOVNICI UGORSKOG NA METI PROVALNIKA

699

Već neko vrijeme na meti provalnika su  kuće i imanja naših sugrađana u Ugorskom.  U kuću uglednog Vogošćanina Zehrida Pašalića pljačkaši su provaljivali dva puta. Nije bilo posebno velike štete jer su najvjerovatnije tražili novac.

“Prvi put kad sam vidio ušli su kroz prozor, bio je otvoren na kant, odnijeli su televizor i neke sitnice. Drugi put su samo sve razbacali, mislim da traže zlato i pare. Ja u kući ne držim novac a mislim i da se ostali svijet opametio. U ovom naselju nema puno kuća a bilo je pljački, skoro su  komšiji iznijeli sve iz kuće, mladić radi u Francuskoj, sve je odnešeno. Gore na brdu kod Mujkića odnijeli su janje. Ma nije ugodno, prijavili smo. Policija je dolazila, sad šta će dalje ne znam.” – kaže Zehrid Pašalić.

U ovom naselju  protekle dvije godine dogodilo se više  provala. Teško je reći na koga se sumnja,  pretpostavlja se  da je riječ o jednoj ili više osoba koje  dobro poznaju teren i zna(ju) kada stanovnici nisu u svojim  kućama. Naravno više o svemu  će reći istraga, za sada važan je oprez i komšijska solidarnost koja može spriječiti ovakve slučajeve ili pomoći u pronalaženju i hapšenju kradljivaca.