Naslovnica VIJESTI INFO SJEĆANJE NA “11 ZLATNIH” OZRENOVIH IGRAČA

SJEĆANJE NA “11 ZLATNIH” OZRENOVIH IGRAČA

181

Na stadionu NK “Ozren” danas je, na prigodan način, počela manifestacija “11 Zlatnih”. Tih “11 Zlatnih” su: Ešref Pustahija, Namir Merdan, Nedžad Zlatarac, Šaćir Fejzović, Ferid Zukić, Idriz Alić, Amir Bešlija, Mirzet Korjenić, Ševko Kevelj, Omer Hido i Suad Hegić.

Po Ešrefu Eši Pustahiji ime nosi stadion u Svrakama na kojem “Ozren” igra svoje utakmice. Na tom stadionu porodice, prijatelji, stručni štab, nekadašnji saigrači te predstavnici Općine Vogošća, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odali su počast u znak sjećanja na sve ubijene fudbalere Ozrena.

Okupljenima se obratio v.d. načelnika Općine Vogošća Migdad Hasanović „Ova manifestacija se organizuje u čast fudbalera “Ozrena” koji su poginuli tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Njih jedanaest, čitav jedan fudbalski tim. Njih jedanaest, koji su ustali u odbranu svojih domova i u toj odbrani dali svoje živote. Važno je ne zaboraviti ljude koji su dali svoje živote u toku agresije na Bosnu i Hercegovinu i ono što danas možemo uraditi jeste da ih se sjećamo“.

Manifestacija će tokom naredna dva dana biti nastavljena memorijalnim malonogometnim turnirom koji će se održati u Sportskoj dvorani u Semizovcu.