Naslovnica VIJESTI INFO RUKOMETNI KLUB VOGOŠĆA VEĆ DVIJE GODINE ORGANIZUJE ŠKOLU RUKOMETA

RUKOMETNI KLUB VOGOŠĆA VEĆ DVIJE GODINE ORGANIZUJE ŠKOLU RUKOMETA

440

Četrdeset dječaka je trenutno uključeno u školu rukometa, a sa njima rade treneri Emir Garagić i Amar Čavčić. Radi se u dvije grupe, 2006 godište i mlađe i sa kombinovanom grupom 2002 – 2005 godište.

Starija grupa nastupa u ligi mladih Kantona Sarajevo, a tamo se još nalaze ekipe koje nisu iz ovog kantona poput Visokog, Kaknja, Istočnog Sarajeva i Kreševa, tako da se može reći da je ovo regionalna liga. I mlađa grupa naravno da nije zanemarena, ona također igra svoje utakmice protiv ovih ekipa svog uzrasta. Kako nam je rekao Emir Garagić jedan od trenera u školi rukometa RK Vogošća problem je u tome što nemaju dovoljno prostornih kapaciteta kako bi proširili svoj rad.

U narednom periodu radit će se na tome da se proširi rad škole rukometa RK Vogošća na cijelo područje općine Vogošća, s obzirom da je trenutno samo aktivan punkt na Kobiljoj Glavi. Treninzi se održavaju u O.Š. „Zajko Delić“ i u dvorani „Amel Bečković“. Vrijedi napomenuti da je upis u školu rukometa otvoren tokom cijele godine.

rukomet-slika-2