Naslovnica VIJESTI INFO RADOVI NA UTOPLJAVANJU JU DOM ZRAVLJA VOGOŠĆA U TOKU

RADOVI NA UTOPLJAVANJU JU DOM ZRAVLJA VOGOŠĆA U TOKU

184

U okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji finansira UNDP, početkom jula ove godine, započeli su radovi na izmjeni kompletne stolarije, kao i na postavljanju fasade na objektu JU Dom zdravlja Vogošća. Zahvaljujući Vladi KS i resornim ministrima, ovo je drugi objekat na području naše općine, koji će u okviru Razvojnog programa UN-a biti finansiran kako bi se povećala energetska efikasnost.

Prema riječima direktorice, Sevde Bećirović, utopljavanje objekta, izmjena stolarije te rekonstrukcija grijanja  bili su neophodni, jer se u zimskom periodu trošilo mnogo energije i nije bilo moguće zagrijati sve prostorije ove zdravstvene ustanove.

Narednih dana vršit će se izmjena stolarije u djelu zgrade gdje je smješten odjel porodične medicine, a gdje je inaće ima najviše pacijenata. Direktorica Bećirović je naglasila da im je potrebno više razumijevanja od strane pacijenata, kako bi se radovi okončali u predviđenom roku.

Među sedam objekata u Kantonu Sarajevo u kojima će se realizovati projekat “Zeleni ekonomski razvoj” nalaze se i OŠ “Mirsad Prnjavorac” i JU Dom zdravlja Vogošća.

Očekivani rezultati utopljavanja ovih objekata su poboljšanje stanja i izgleda objekata, kao i smanjenje troškova u njihovom zagrijavanju i hlađenju, a samim tim, svakako će se unaprijedit i uslovi rada.

Prema procjeni izvođača radova, utopljavanje JU Dom zdravlja Vogošća trebalo bi biti završeno do septembra ove godine.