Naslovnica VIJESTI INFO RADNICI KJKP „PARK“ POČELI SA UREĐENJEM JAVNIH ZELENIH POVRŠINA U VOGOŠĆI

RADNICI KJKP „PARK“ POČELI SA UREĐENJEM JAVNIH ZELENIH POVRŠINA U VOGOŠĆI

57

Proteklih godina uradilo se mnogo na uređenju javnih zelenih površina u Općini Vogošća, prije svega zahvaljujući angažmanu radnika KJKP „PARK“ i Općini Vogošća koja je finansirala projekte iz oblasti hortikulture, a sve sa ciljem da nam lokalna zajednica bude ljepša i uređenija. Tako je i ove godine jer su prve sunčane i tople dane radnici „PARK-a“ iskoristili za obavljanje poslova na uređenju javnih zelenih površina i pripreme cvjetnih gredica za sadnju sezonskog cvijeća.

Ekipe u Vogošći čiste otpad sa travnjaka, prikupljanje opalog lišća i drugog otpada, orezuju i oblikuju krošnje nižih i mlađih stabala, kao i brojne druge poslove. Ono što posebno ističe portparolka ovog preduzeća, Aldijana Hamza je izuzetno dobra saradnja sa Općinom Vogošća. Prošle jeseni su orezane krošnje platana u Jošaničkoj ulici tako da će ove godine biti mnogo bujnije i ljepše.

U rasadnicima „PARK-a“ se trenutno uzgajaju sadnice sezonskog jednogodišnjeg i višegodišnjeg cvijeća koje će već za nekoliko mjeseci ukrašavati vogošćanske parkove i javne zelene površine.