Naslovnica VIJESTI PRVOLIGAŠKU SEZONU RUKOMETAŠI „VOGOŠĆE II“ OTVORILI POBJEDOM

PRVOLIGAŠKU SEZONU RUKOMETAŠI „VOGOŠĆE II“ OTVORILI POBJEDOM

854

U prvom kolu Prve rukometne lige BiH grupa Jug rukometaši „Vogošće II“ pred stotinjak gledalaca na domaćem parketu savladali su „Slogu“ iz Gornjeg Vakufa rezultatom 41:30.
Predvođeni novim trenerom Goranom Tomićem Vogošćani su pred ovaj meč bili desetkovani povredama, i u utakmicu su ušli sa svega osam igrača i jednim golmanom. Početak susreta pripao je gostima no već polovinom prvog poluvremena odlični Bahtanović na golu i Kreso u napadu kreiraju preokret za domaće i prelazak u vodstvo koje ne ispuštaju do kraja susreta. Poluvrijeme je završeno rezultatom 17:15 za RK „Vogošća II“ a u nastavku susreta Vogošćani povećavaju prednost. Gosti su imali priliku za preokret u 38-oj minuti kada se pri rezultatu 24:20 povrijedio jedini golman „Vogošće“ Mirsad Bahtanović i na golu ga je zamijenio igrač Špiljak. U naredne dvije minute koliko je Bahtanović bio odsutan igrači „Sloge“ nisu uspjeli da istope prednost a zanimljivost je da je Špiljak uspio da ubilježi i jednu uspješnu odbranu.
Deset minuta prije kraja bilo je +6 za „Vogošću II“ (34:28) a gosti, bez obzira na dužu klupu, nisu uspjeli da se vrate u meč. Posljednjih deset minuta presudila je bolja fizička sprema Vogošćana koji su iz minuta u minut povećavali prednost do konačnih +11, 41:30. Bahtanović je do kraja susreta ubilježio 21 uspješnu odbranu a u golgeterskom učinku prednjačio je Amer Karamehmedović završivši susret sa 11 postignutih golova.
U narednom kolu „Vogošća Poljine Hills II“ gostuje u Jablanici ekipi Neretve.

PRVA RUKOMETNA LIGA BIH, GRUPA JUG, 1.kolo:
RK „VOGOŠĆA PILJINE HILLS II“ – RK „SLOGA“ GORNJI VAKUF USKOPLJE 41:30 (17:15)
VOGOŠĆA, SD Amel Bečković; gledalaca: 100; sudije: Krhan, Tule; delegat: Ždralić
VOGOŠĆA PH II: Mirsad Bahtanović (21 odbrana), Sakib Imširović 5, Medin Šestan 4, Ahmed Zukić 2, Faruk Burnazović 1, Zlatko Kreso 7, Haris Đapo 8, Faruk Špiljak 3 (1 odbrana), Amer Karamehmedović 11; trener Goran Tomić
SLOGA GV: Enes Husak (6 odbrana), Sedin Gurić (1 odbrana), Mustafa Gazić (4 odbrane), Amir Delić, Armin Softić 6, Adem Gudić 1, Ahmed Destanović, Amer Demirović, Anes Muftić 4, Dževad Gafić, Anes Džemat 1, Amir Bostan 6, Haris Hozić 4, Mesud Pokvić 7, Marin Jurina 1; trener Mehmed Hadžiabdić