Naslovnica VIJESTI INFO PRVI MEMORIJALNI BOKSERSKI TURNIR „HADŽI RAMIZ EFENDIĆ“ OVOG VIKENDA U VOGOŠĆI

PRVI MEMORIJALNI BOKSERSKI TURNIR „HADŽI RAMIZ EFENDIĆ“ OVOG VIKENDA U VOGOŠĆI

259

Ime Ramiza Efendića sinonim je za boks, ne samo u Vogošći nego i u Bosni i Hercegovini i šire. Osoba koja je 70 godina svog života provela u sportu, kao takmičar a kasnije i kao predsjednik Bokserskog kluba Vogošća. Dugogodišnji sportski radnik, patriota i humanista koji je tokom cijelog života na različite načine promovisao sport i Vogošću. U martu prošle godine preselio je na bolji svijet. U danima kada se približava godišnjica njegove smrti u Vogošći će biti održan prvi Memorijalni bokserski turnir koji nosi njegovo ime.
Delegacija Bokserskog kluba Vogošća i ostalih učesnika u subotu će u 15 sati obići mezar rahmetli Ramiza gdje će mu polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe biti odata počast. Svečana ceremonija otvaranja turnira biće obavljena u 17 sati u dvorani „Amel Bečković“ nakon čega će uslijediti i kvalifikacione borbe. Finalne borbe na programu su u nedjelju od 10 sati. Iz kluba su pozvali sve Vogošćane i ostale ljubitelje da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju.
Uporedo sa Memorijalnim bokserskim turnirom „hadži Ramiz Efendić“ biće održano i Prvenstvo Bosne i Hercegovine u boksu za mlađe uzraste.