Naslovnica VIJESTI INFO PROŠLA GODINA ZA VOGOŠĆANSKE PLANINARE BILA USPJEŠNA

PROŠLA GODINA ZA VOGOŠĆANSKE PLANINARE BILA USPJEŠNA

110

Vogošćansko planinarsko društvo „Planinar“  u 2018.godini realizovalo je različite aktivnosti. Organizovano je nekoliko pohoda, druženja i posjeta drugim planinarskim društvima. Ono što je značajno za PD „Planinar“ je  uspon na planinu Olimp, čiji je najviši vrh osvojila ekipa predvođena Nerminom Turkovićem.

Godinu su planinari započeli održavanjem izvještajne skupštine i  izborom novog rukovodstva, a bili su domaćini i skupštini Saveza udruženja planinarskih društava KS.

Veliki broj planinara okupio se u domu na Motki krajem aprila kako bi bili dio manifestacije Sarajevski ćevap, tradicionalnog događaj koji organizuje PD „Planinar“.

 

Planinarski dom na Motki je ponos vogošćanskih planinara. Udaljen je od Vogošće desetak kilometara a otvoren je za sve vikendom i drugim danima uz najavu. U prošloj godini radilo se na njegovom dodatnom uređenju što će biti nastavljeno i u ovoj godini, prije svega puta prema domu.

Ovu godinu planinari će započeti Zimskim planinarskim igrama, koje planiraju održati u februaru, a očekuje se dolazak planinara iz cijele BiH.