Naslovnica VIJESTI INFO PROJEKTIMA UREĐENJA I PROŠIRENJA OBALA VOGOŠĆANSKIH VODOTOKA ZNATNO SMANJENA MOGUĆNOST PLAVLJENJA DOMAĆINSTAVA

PROJEKTIMA UREĐENJA I PROŠIRENJA OBALA VOGOŠĆANSKIH VODOTOKA ZNATNO SMANJENA MOGUĆNOST PLAVLJENJA DOMAĆINSTAVA

98

Prve obilnije padavine u novembru nisu prouzrokovale štetu ili plavljenje domaćinstava koja se nalaze u blizini vogošćanskih vodotoka. Kao razlog ovakvom stanju su projekti na uređenju i proširenju riječnih korita, Posebno na onim mjestima gdje je proteklih godina dolazilo do plavljenja kao sto je u naselju Svrake, gdje se i dalje izvode radovi na izgradnji obaloutvrda na desnoj obali rijeke Bosne.

Zbog kiše nije bilo ni pomjeranja tla, tako da je stanje sa klizištima trenutno zadovoljavajuće. Također se radi na sanaciji klizišta ili je u pripremi izrada projektne dokumentacije za klizišta u naseljima Svrake IV i ulici Miholjići. Pripadnici Općinskog štaba civilne zaštite prate stanje na terenu, ali i svakodnvno obavljaju redovne zadatke kako bi bili na usluzi građanima u situaciji kada su ugrožena domaćinstva, imanja ili druga komunalna i putna infrastruktura.