Naslovnica VIJESTI INFO PRIKUPLJEN NOVAC ZA OPERACIJU TARIKA ROVČANINA

PRIKUPLJEN NOVAC ZA OPERACIJU TARIKA ROVČANINA

554

U organizaciji udruženja „Haber“ sinoć je u dvorani „Amel Bečković“ održan humanitarni koncert za Tarika Rovčanina. Koncert je održan uz podršku Općine Vogošća, JU KSC Vogošća i RTV Vogošća, kao i brojnih izvođača koji su željeli dati svoj doprinos u Tarikovom liječenju. Prvi put je nastupio i Omladinski orkestar Vogošće.

Koncert je bio prepun emocija, posebno jer je prije nekoliko dana umrla Tarikova nana Zinajda koja se, sa kćerkom Alisom, borila do posljednjeg daha za svog dječaka. Omer Hadrović, producent udruženja „Haber“ je publiku i javnost obavijestio da je prikupljeno 26.930 KM, a novac je uručen Alisi Lier. Ispoštovana je i želja Zinajde Lier da se, bez obzira koliko novca bude prikupljeno, 2000 KM uruče Mireli Blekić koja također bije svoju bitku za ozdravljenje.

Na sceni se među dobrim ljudima i svojim prijateljima nalazio i maleni Tarik koji je načelniku Općine Vogošća Edinu Smajiću uručio Zahvalnicu za podršku u ovoj velikoj humanitarnoj akciji. Iako je u organizaciju koncerta bio uključen veliki broj ljudi, zannih i neznanih, moramo spomenuti i nekoliko sjajnih žena koje su sa organizatorom  brinule o svakom detalju sinoćnje večeri. Hvala i Lili Delalić, Almi Numanović i Feridi Mašić!