Naslovnica VIJESTI INFO PREDBAJRAMSKO DRUŽENJE U „PRIČALICAMA“

PREDBAJRAMSKO DRUŽENJE U „PRIČALICAMA“

251

U udruženju za edukaciju djece „Pričalice“, u utorak 29. augusta, održano je druženje za djecu i roditelje povodom nadolazećeg praznika. Za tu priliku „Pričalice“ su pripremile posebnu radionicu koja je djecu podsjetila na vrijednosti koje trebaju njegovati u danima pred nama.
Kako su za Televiziju Vogošća kazali iz Pričalica, cilj ovog okupljanja bio je da djeca kroz priče, predstavu, razgovor te ugodno i korisno druženje nauče kako su bajramski dani vrijeme darežljivosti, opraštanja i brige za svoje bližnje. Zbog toga je Teta Pričalica za svoje goste pripremila paketiće koje su oni poklanjali jedni drugima i pritom izgovarali lijepe želje koje su prethodno smislili za svoje drugare.
“Sa velikom radošću smo danas ugostili naše mališane i zbilja sam sretna što je odaziv za ovaj naš događaj ovako velik jer je to znak da u našoj zajednici postoji potreba da se i djeca i odrasli upoznaju, druže, šire dobru volju i radost u mubarek danima koji nam dolaze. Pričalice su i ovaj put pripremile radionicu koja za cilj ima da djeci na njima zanimljiv i prirodan način približi zašto je važno da njeguju vrijednosti kao što je dobročinstvo, briga za druge, darežljivost i njegovanje svoje tradicije”, rekla je Lidija Sejdinović, predsjednica Udruženja.
Udruženje Pričalice svakodnevno nudi radionice za djecu i edukativnu igraonu u vogošćanskom naselju Rosulje i svoje najmlađe sugrađane prati u njihovom obrazovanju i odrastanju.